Wie zijn wij?

Ontdek alles over ons!

Lilian

Mijn naam is Lilian Wasmann. 

Sinds m’n jeugd ben ik al geïnteresseerd in dieren en met name honden en paarden. Een baan “in de dieren” leek dan ook vanzelfsprekend. Ik heb 22 jaar als dierenartsassistente gewerkt binnen een 3-tal klinieken. Door met name de komst van onze tweeling ben ik gestopt als paraveterinair.

Toen de zorg omtrent de jongens iets rustiger werd, ben ik als gastgezin gaan werken voor Hulphond Nederland. Zo kon ik m’n tijd zelf iets makkelijker indelen tussen werk en gezin. Ik vond dit een fantastisch en zinvol doel: een pup opvoeden en trainen tot hulphond, zodat hij aan het werk kon voor mensen die dat heel hard nodig hebben. We hebben een aantal honden in huis gehad met allemaal hun eigen kwaliteiten. Zo kwam ik in aanraking met honden die ingezet werden als co-therapeut voor kinderen en jongeren met hulpvragen in o.a. gedragsproblematiek, sociale en emotionele vaardigheden, pesten en weerbaarheid. Dit alles fascineerde mij zo erg dat ik op zoek ging naar mensen die mij meer hierover konden leren.

Na een basiscursus bij Stichting Contacthond te hebben gevolgd, wist ik het zeker, hier wil ik in verder! Bij Dogswork in Friesland heb ik de opleiding therapiehondbegeleider gevolgd. Bij Martin Gaus de opleiding tot kynologisch Instructeur. De opleiding tot kindercoach kon natuurlijk niet uitblijven.
Inmiddels wat diploma’s en certificaten verder ben ik samen met Anita en onze honden in 2019 het Wauw-Team gestart. Het is fantastisch om te mogen ervaren wat het met kinderen doet als wij als Wauw-Team een weerbaarheids of sociale vaardigheidstraining verzorgen met de honden als co-coach! Inmiddels heeft Anita vanwege drukke werkzaamheden elders, het Wauw-team verlaten. Gelukkig kunnen we gebruik maken van externe trainers voor het groepswerk.

Echt WAUW!!!

Lilian is gediplomeerd therapiehond begeleider (Dogswork), kindercoach (NHBO) Adiona geregistreerd, gecertificeerd Vida trainer (Pets4Care), gecertificeerd Rots & Watertrainer (Gadaku Instituut) en kynologisch instructeur (Martin Gaus Academie), gediplomeerd Concept Trainer (Dogstalk)