Over ons

Maak kennis met de mensen en coach honden bij Wauw-Team

Lilian Wasmann

Sinds m’n jeugd ben ik al geïnteresseerd in dieren en met name honden en paarden. Een baan “in de dieren” leek dan ook vanzelfsprekend. Ik heb 22 jaar als dierenartsassistente gewerkt binnen een 3-tal klinieken. Door met name de komst van onze tweeling ben ik gestopt als paraveterinair.

Toen de zorg omtrent de jongens iets rustiger werd, ben ik als gastgezin gaan werken voor Hulphond Nederland. Zo kon ik m’n tijd zelf iets makkelijker indelen tussen werk en gezin. Ik vond dit een fantastisch en zinvol doel: een pup opvoeden en trainen tot hulphond, zodat hij aan het werk kon voor mensen die dat heel hard nodig hebben. We hebben een aantal honden in huis gehad met allemaal hun eigen kwaliteiten. Zo kwam ik in aanraking met honden die ingezet werden als co-therapeut voor kinderen en jongeren met hulpvragen in o.a. gedragsproblematiek, sociale en emotionele vaardigheden, pesten en weerbaarheid. Dit alles fascineerde mij zo erg dat ik op zoek ging naar mensen die mij meer hierover konden leren.

Na een basiscursus bij Stichting Contacthond te hebben gevolgd, wist ik het zeker, hier wil ik in verder! Bij Dogswork in Friesland heb ik de opleiding therapiehondbegeleider gevolgd. Bij Martin Gaus de opleiding tot kynologisch Instructeur. De opleiding tot kindercoach kon natuurlijk niet uitblijven.

Inmiddels wat diploma’s en certificaten verder ben ik samen met Anita en onze honden in 2019 het Wauw-Team gestart. Het is fantastisch om te mogen ervaren wat het met kinderen doet als wij als Wauw-Team een weerbaarheids of sociale vaardigheidstraining verzorgen met de honden als co-coach! Inmiddels heeft Anita vanwege drukke werkzaamheden elders, het Wauw-team verlaten. Gelukkig kunnen we gebruik maken van externe trainers voor het groepswerk.

Wauw Team - over ons

Gevolgde opleidingen

Onze coach honden

co-coach hond Julia

Julia

Zij is onze bijzonder lieve, attente, energieke, zwarte krullebol. Julia is een Labradoodle teefje, geboren op 18 januari 2018. Julia wil graag met je samenwerken, haar kwaliteiten zijn apporteren, rennen en springen.

co-coach hond Emma

Emma

Onze Emma is geboren op 15 februari 2019. Zij is een heel erg lief en rustig Labradoodle knuffeltje. Emma houdt van rennen, balletjes en vooral knuffeltjes.

co-coach hond Jop

Jop

Jop is een Goldendoodle reu geboren op 3 februari 2021. Jop is een echte allemans vriend, hij werkt graag met iedereen samen en is een echte knuffelbeer.

Waarom coachen met honden als co-coach?

Uit ervaringen weet men en ook studies tonen aan dat gezelschapsdieren een positieve invloed uitoefenen op zowel de fysieke (motorische) en geestelijke (psychische, sociale, affectieve en emotionele) toestand, als op de gezondheid in het algemeen. Zorgverleners en therapeuten hebben hier dankbaar op ingespeeld en op dit moment vervullen onder andere honden, katten, paarden en dolfijnen een belangrijke rol in de ondersteuning van therapieën.

Een niet te onderschatten punt van overweging is het plezier en de humor die dieren teweeg (kunnen) brengen bij mensen en zeker bij kinderen. Begeleidingen en behandelingen waarbij dieren worden ingezet, worden als laagdrempelig ervaren en zijn vooral leuk om te doen. Daarnaast zijn er meerdere rollen voor de hond weggelegd, onder andere als maatje, spiegel, motivator, troost, drempelverlager en speelkameraadje.

Aan de slag met een hond als co-coach?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. We helpen je graag bij het bereiken van jouw doel!