Wie zijn wij?

Ontdek alles over ons!

Lilian

Mijn naam is Lilian Wasmann. 

Sinds m’n jeugd ben ik al geïnteresseerd in dieren en met name honden en paarden. Een baan “in de dieren” leek dan ook vanzelfsprekend. Ik heb 22 jaar als dierenartsassistente gewerkt binnen een 3-tal klinieken. Door met name de komst van onze tweeling ben ik gestopt als paraveterinair.

Toen de zorg omtrent de jongens iets rustiger werd, ben ik als gastgezin gaan werken voor Hulphond Nederland. Zo kon ik m’n tijd zelf iets makkelijker indelen tussen werk en gezin. Ik vond dit een fantastisch en zinvol doel: een pup opvoeden en trainen tot hulphond, zodat hij aan het werk kon voor mensen die dat heel hard nodig hebben. We hebben een aantal honden in huis gehad met allemaal hun eigen kwaliteiten. Zo kwam ik in aanraking met honden die ingezet werden als co-therapeut voor kinderen en jongeren met hulpvragen in o.a. gedragsproblematiek, sociale en emotionele vaardigheden, pesten en weerbaarheid. Dit alles fascineerde mij zo erg dat ik op zoek ging naar mensen die mij meer hierover konden leren.

Na een basiscursus bij Stichting Contacthond te hebben gevolgd, wist ik het zeker, hier wil ik in verder! Bij Dogswork in Friesland heb ik de opleiding therapiehondbegeleider gevolgd. Bij Martin Gaus de opleiding tot kynologisch Instructeur. De opleiding tot kindercoach kon natuurlijk niet uitblijven.
Inmiddels wat diploma’s en certificaten verder ben ik samen met Anita en onze honden in 2019 het Wauw-Team gestart. Het is fantastisch om te mogen ervaren wat het met kinderen doet als wij als Wauw-Team een weerbaarheids of sociale vaardigheidstraining verzorgen met de honden als co-coach! Inmiddels heeft Anita vanwege drukke werkzaamheden elders, het Wauw-team verlaten. Gelukkig kunnen we gebruik maken van externe trainers voor het groepswerk.

Mirke

Mijn naam is Mirke Giesbertz.

Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde en samen hebben we prachtige kids mogen krijgen . Toen de kinderen ouder werden, werd het tijd om mijn meisjesdroom te verwezenlijken .Als klein meisje was ik al een echte dierenvriend. Vooral paarden en honden zijn mijn grote passie.Met veel liefde heb ik op kleinschalig niveau Chinese naakthonden gefokt volgens de richtlijnen van de FCI , hier heb ik dan ook prachtige resultaten mee mogen behalen waaronder een Nederlands kampioenschap.

Bij de zoektocht naar een grotere hond voor ons gezin, zijn we bij de grote poedel uitgekomen. Vanaf dag 1 heeft dit ras ons hart gestolen. Ik kon enorm genieten van de training en de vachtverzorging, dit laatste heb ik ook op wedstrijd niveau gedaan en geweldige resultaten mee behaald. Het was dan ook een droom die uitkwam met het openen van mijn eigen hondentrimsalon. Met veel plezier heb ik dit werk altijd gedaan. Door een ongeval werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Door de ruim 10 jaar die wij als gezin voor pleegzorg actief zijn geweest, ben ik in aanraking gekomen met kinderen die even wat extra’s nodig hebben. Mijn tijd bij de pleegouderraad en ruim 10 jaar crisisopvang heeft mij ontzettend veel geleerd over verschillende hulpvragen en kinderen die iets extra’s nodig hebben. Hier wilde ik heel graag meer mee gaan doen en wat is er dan mooier om je 2 passies te combineren? 

Daarom ben ik in 2022 de opleiding tot Topdog Trainer gestart.

Het is ongelofelijk bijzonder om te zien wat onze honden als co coach bij kinderen en jongeren kunnen bereiken. Het luchtige concept met veel humor geeft mogelijkheden en prachtige momenten. Ik voel me dan ook enorm bevoorrecht dat ik dit samen met mijn honden mag begeleiden.

Echt WAUW!!!

Lilian is gediplomeerd therapiehond begeleider (Dogswork), kindercoach (NHBO) Adiona geregistreerd, gecertificeerd Vida trainer (Pets4Care), gecertificeerd Rots & Watertrainer (Gadaku Instituut) en kynologisch instructeur (Martin Gaus Academie), gediplomeerd Concept Trainer (Dogstalk)