Wie zijn wij?

Ontdek alles over ons!

Lilian

Mijn naam is Lilian Wasmann. 

Sinds m’n jeugd ben ik al geïnteresseerd in dieren en met name honden en paarden. Een baan “in de dieren” leek dan ook vanzelfsprekend. Ik heb 22 jaar als dierenartsassistente gewerkt binnen een 3-tal klinieken. Door met name de komst van onze tweeling ben ik gestopt als paraveterinair.

Toen de zorg omtrent de jongens iets rustiger werd, ben ik als gastgezin gaan werken voor Hulphond Nederland. Zo kon ik m’n tijd zelf iets makkelijker indelen tussen werk en gezin. Ik vond dit een fantastisch en zinvol doel: een pup opvoeden en trainen tot hulphond, zodat hij aan het werk kon voor mensen die dat heel hard nodig hebben. We hebben een aantal honden in huis gehad met allemaal hun eigen kwaliteiten. Zo kwam ik in aanraking met honden die ingezet werden als co-therapeut voor kinderen en jongeren met hulpvragen in o.a. gedragsproblematiek, sociale en emotionele vaardigheden, pesten en weerbaarheid. Dit alles fascineerde mij zo erg dat ik op zoek ging naar mensen die mij meer hierover konden leren.

Na een basiscursus bij Stichting Contacthond te hebben gevolgd, wist ik het zeker, hier wil ik in verder! Bij Dogswork in Friesland heb ik de opleiding therapiehondbegeleider gevolgd. Bij Martin Gaus de opleiding tot kynologisch Instructeur. De opleiding tot kindercoach kon natuurlijk niet uitblijven.
Inmiddels wat diploma’s en certificaten verder ben ik samen met Anita en onze honden het Wauw-Team gestart. Het is fantastisch om te mogen ervaren wat het met kinderen doet als wij als Wauw-Team een weerbaarheids of sociale vaardigheidstraining verzorgen met de honden als co-coach!

Anita

Mijn naam is Anita Cobben-Biermans en ik ben gek op mensen en dieren. Vroeger werkte ik als leidinggevende paraveterinair in een dierenkliniek en mocht dagelijks ervaren hoe de combinatie, mens en dier, iedere keer weer heel bijzonder en intens was.

Door de jaren heen wilde ik steeds meer weten over de psyche van de mens. Mijn nieuwsgierigheid bracht mij in 2010 naar de opleiding OPC Psychosociaal counselor bij Psychodidact. Na het behalen van het diploma heeft de combinatie, psychosociaal counselor en paraveterinair, ervoor gezorgd dat ik in 2016 een eigen praktijk aan huis ben gestart waarbij ik mijn honden inzet als ondersteuning en interventie in de counselinggesprekken.

Ook ben ik werkzaam als POH-GGZ (praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg) bij 2 huisartsen in de buurt, gedetacheerd vanuit Lionarons-GGZ, de Wijkpraktijk.

Na 4 jaar alleen de praktijk te hebben gehad ben ik op een gegeven moment de samenwerking aangegaan met Lilian. We delen onze passie en vinden het geweldig om samen met onze honden kinderen en jongeren weer op de goeie weg te helpen. Zo is het Wauw-Team ontstaan.

De naam ‘Wauw’ staat natuurlijk voor de uitroep van een hond maar nog meer voor de uitroep bij de mens. Bij een verkregen inzicht, verbazing, verwondering, bewondering, verrassing of enthousiasme! Het ‘wauw’ woord komt vaak naar voren tijdens de sessies 

Het is fantastisch om te zien hoe mensen kunnen groeien door met een hond samen te werken. Het is laagdrempelig en door de interactie kan er direct evaren worden, welk effect bepaald gedrag heeft en geeft.

Echt WAUW!!!

Lilian is een gediplomeerd therapiehond begeleider, kindercoach, Adiona geregistreerd, gecertificeerd Vida trainer, gecertificeerd Rots & Watertrainer Gadaku Instituut en kynologisch instructeur.

Anita is een gediplomeerd psychosociaal counselor NFG geregistreerd onder nr. 8537, kindercoach, gecertificeerd Vida trainer, hondencoach en gecertificeerd Rots & Watertrainer Gadaku Instituut, en werkzaam als POH-GGZ aangesloten bij Lionarons-GGZ