Ons aanbod in

 begeleiding & training met een hond als co-coach

Individuele jongeren coaching

Wanneer je kind in bepaalde situaties vastloopt, dan wil je
daar als ouders vaak iets aan doen. Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken...

Sociale vaardigheidstraining

Sociale relaties goed kunnen aangaan en onderhouden is onmisbaar voor het zelfvertrouwen en een gezonde identiteitsbeleving.

Zelfvertrouwen vergroten

Zelfvertrouwen vormt een essentieel onderdeel van onze geluksbeleving. Kan de ontwikkeling van zelfvertrouwen beïnvloed worden? Het antwoord is JA!

vida

Vida training

Vida is een ervaringsgerichte weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren en is gebaseerd op de theorie en leerprincipes uit de haptonomie en Rots & Watertraining.

Meerwaarde van de hond als co-coach

Men weet uit ervaringen, en ook studies tonen aan dat gezelschapsdieren een positieve invloed uitoefenen op zowel de fysieke (motorische) en geestelijke (psychische, sociale, affectieve en emotionele) toestand, als op de gezondheid in het algemeen. Zorgverleners en therapeuten hebben hier dankbaar op ingespeeld en op dit moment vervullen onder andere honden, katten, paarden en dolfijnen een belangrijke rol in de ondersteuning van therapieën.

Een niet te onderschatten punt van overweging is het plezier en de humor die dieren teweeg (kunnen) brengen bij mensen en zeker bij kinderen. Begeleidingen en behandelingen waarbij dieren worden ingezet, worden als laagdrempelig ervaren en zijn vooral leuk om te doen. Daarnaast zijn er meerdere rollen voor de hond weggelegd, onder andere als maatje, spiegel, motivator, troost, drempelverlager en speelkameraadje.