Onze honden

Julia

Zij is onze bijzonder lieve, attente, energieke, zwarte krullebol. Julia is een Labradoodle teefje, geboren op 18 januari 2018. Julia wil graag met je samenwerken, haar kwaliteiten zijn apporteren, rennen en springen.

Emma

Onze Emma is geboren op 15 februari 2019. Zij is een heel erg lief en rustig Labradoodle knuffeltje. Emma houdt van rennen, balletjes en vooral knuffeltjes.

 

 

Jop

Jop is een Goldendoodle reu geboren op 3 februari 2021. Jop is een echte allemans vriend, hij werkt graag met iedereen samen en is een echte knuffelbeer.

Waarom coachen met honden als co-coach?

Uit ervaringen weet men en ook studies tonen aan dat gezelschapsdieren een positieve invloed uitoefenen op zowel de fysieke (motorische) en geestelijke (psychische, sociale, affectieve en emotionele) toestand, als op de gezondheid in het algemeen. Zorgverleners en therapeuten hebben hier dankbaar op ingespeeld en op dit moment vervullen onder andere honden, katten, paarden en dolfijnen een belangrijke rol in de ondersteuning van therapieën.

Een niet te onderschatten punt van overweging is het plezier en de humor die dieren teweeg (kunnen) brengen bij mensen en zeker bij kinderen. Begeleidingen en behandelingen waarbij dieren worden ingezet, worden als laagdrempelig ervaren en zijn vooral leuk om te doen. Daarnaast zijn er meerdere rollen voor de hond weggelegd, onder andere als maatje, spiegel, motivator, troost, drempelverlager en speelkameraadje.