Onze honden

De co-coaches

Gimmick

Onze oudste co-coach, een bijzonder gevoelige, zachtaardige en zeer ervaren hond. Hij is een Irish soft coated wheaten terriër reu en is geboren op 28 december 2012. Gimmick houdt erg van voetballen en springen!

Julia

Zij is onze bijzonder lieve, attente, energieke, zwarte krullebol. Julia is een Labradoodle teefje, geboren op 18 januari 2018. Julia wil graag met je samenwerken, haar kwaliteiten zijn apporteren, rennen en springen.

Barbo

Hij is een echte clown. Overal voor in en niets is hem teveel. Barbo is een Barbet reu. Hij is geboren op 13 november 2017. Barbo houdt erg van snoepjes en wil altijd graag iets voor je doen.

Emma

Onze jongste spruit Emma is geboren op 15 februari 2019. Zij is een heel erg lief en rustig Labradoodle knuffeltje. Emma houdt van rennen, balletjes en vooral knuffeltjes.

Waarom coachen met honden als co-coach?

Uit ervaringen weet men en ook studies tonen aan dat gezelschapsdieren een positieve invloed uitoefenen op zowel de fysieke (motorische) en geestelijke (psychische, sociale, affectieve en emotionele) toestand, als op de gezondheid in het algemeen. Zorgverleners en therapeuten hebben hier dankbaar op ingespeeld en op dit moment vervullen onder andere honden, katten, paarden en dolfijnen een belangrijke rol in de ondersteuning van therapieën.

Een niet te onderschatten punt van overweging is het plezier en de humor die dieren teweeg (kunnen) brengen bij mensen en zeker bij kinderen. Begeleidingen en behandelingen waarbij dieren worden ingezet, worden als laagdrempelig ervaren en zijn vooral leuk om te doen. Daarnaast zijn er meerdere rollen voor de hond weggelegd, onder andere als maatje, spiegel, motivator, troost, drempelverlager en speelkameraadje.