Recensies

Hoe onze klanten onze coaching trajecten en trainingen hebben ervaren.

Een tijdje geleden heb ik Caya, een bordercollie van ongeveer vijf jaar, overgenomen van iemand die door omstandigheden onvoldoende tijd voor haar had. Het is een ontzettend lief beestje, ook heel lief voor onder andere onze kleinkinderen, maar,…. ze had absoluut niet geleerd om met andere honden om te gaan. Wandelen met haar werd hierdoor zeker geen feestje. Ze trok, blafte en viel af en toe uit naar andere honden. Ik werd er soms moedeloos van want het lukte me niet om hierin verandering te brengen. Met behulp van Lilian is dat gedrag echter in een korte tijd ontzettend veranderd. Caya loopt inmiddels soepel aan de lijn, kan zelfs los lopen komt terug op het fluitje en reageert nog maar heel beperkt negatief naar andere honden. Daarvoor waren overigens maar een beperkt aantal 'lessen' nodig. Het prettige (en knappe!) van Lilian is dat ze niet de regie over neemt ( "kijk zo moet het") maar dat ze mij heeft laten zien en ervaren waar het gedrag van Caya vandaan komt en hoe Caya en ik op elkaar reageren. Zowel baas als hond worden zo op een hele prettige en rustige manier gecoacht waarbij ik nooit het gevoel heb gehad dat ik mij iets werd verweten. Het mooie is dat Lilian me heeft geleerd goed naar mijn hond te kijken (Caya te kunnen 'lezen'). Het gaat niet om het aanleren van trucjes, maar om een samenspel tussen hond en baasje. Kortom: ik ben erg blij met de hulp van Lilian en kan die zeer aanraden.
Betteke Boogaard
Ongeveer twee jaar geleden hebben wij onze hond Timmy gekregen. Ontzettend lief, speels en ondeugend maar naarmate hij ouder werd kwamen er steeds meer negatieve gedragselementen bij. Denk hierbij aan bijten als Timmy te hoog in zijn energie zat of bijvoorbeeld niet kunnen liggen in de woonkamer zonder dat hij een schoen opvrat. Dit hebben we een tijdje volgehouden zonder “echte” hulp en toen kwamen we uit bij Lilian. Zij heeft ons in een korte tijd enorm veel geleerd en dat heeft ons erg veel geholpen. In de tijd dat Lilian ons heeft geholpen is Timmy ontzettend positief veranderd, daar hadden we vorig jaar alleen maar van kunnen dromen:) Bij deze bedanken wij Lilian voor deze goede hulp!
Fam. Gorissen
Onze jongens zijn in goede handen bij Anita en Lilian. Door hun geduld, kennis en expertise en de hulp van de co-coaches hebben de jongens al mooie stappen in hun ontwikkeling gezet. Ze kijken iedere keer al uit naar de volgende sessie. Het voelt voor ons allemaal veilig en vertrouwd, ook om zaken bespreekbaar te maken. Lilian en Anita zijn er heel kundig in om praktijksituaties te vertalen naar oefeningen met de honden, die wij in de thuissituatie ook weer kunnen gebruiken. Blij dat we de keuze voor coaching door het Wauw-team hebben gemaakt!
Lonneke
Mijn bruine Labrador James kwam op 29 juni 2020 in mijn leven en in mijn huis. Mijn derde 'eigen hond' (vroeger hadden we thuis ook honden, maar met de opvoeding daarvan, bemoeide jij je als kind niet), mijn tweede Labrador, de vorige was ook een bruine, maar een teefje en de hond daarvoor een Labradormix uit het asiel. Dan denk je genoeg handvaten en ervaring te hebben om een pup op te voeden tot een evenwichtige hond. Niets was minder waar, ondanks een goede puppy/basiscursus, kregen James en ik de klik niet. Hij was heel erg ondeugend, maakte erg veel stuk, ik zag het soms echt niet meer zitten. Uiteraard ging ik vergelijken met de vorige honden en dat was altijd in het nadeel van James. Gelukkig kwam het Wauw-team op mijn pad en al snel bleek dat ik niet lekker in mijn vel zat en dat dit zijn weerslag had op het gedrag c.q. de onzekerheid van James. He t bijzondere vond ik aan de aanpak van Lilian en Anita dat niet alleen naar James gekeken werd, maar ook naar mij, want ik was de sleutel tot de oplossing. Alles ging in goede harmonie, nooit een verwijt, nooit werd mij het gevoel gegeven dat ik tekort schoot of niet capabel was. Er werd aan mijn gedrag gewerkt waardoor dat van James ten positieve veranderde. Ik ben Lilian en Anita zeer dankbaar, twee topcoaches voor hond én mens!
Karin Manders
We hebben een pup gekocht en helaas ging de cursus niet door vanwege de Corona. Ik ging wandelen met de pup aan mijn been hangend en werd er helemaal onrustig van. Ik had echt hulp/begeleiding nodig hoe ik hiermee om moest gaan. Lilian heeft ons privéles gegeven aan huis. Helemaal geweldig. Hoe wij thuis met de pup om moeten gaan en het wandelen. Ik heb zoveel van haar geleerd en ben super blij dat we dat zo gedaan hebben. Ik kon toen normaal wandelen en vooral genieten van onze wandeling. Bedankt Lilian!!
Ann
Anita dankjewel voor je professionele en deskundige ondersteuning tijdens onze counselingsessies! Het voelt enorm veilig bij jou, je bent enorm bedreven in je werk, je hebt echt aandacht voor je cliënt, met je lach en humor heb je mij weer "op de rit gekregen" toen ik het even wat minder lekker in m'n vel zat….
Elisabeth
We hebben, vooral van Lillian, super ondersteuning en begeleiding gekregen om onze Rex beter onder controle te krijgen en zijn stressniveau te verlagen. De begeleiding van het Wauw-team is persoonlijk met enorm veel aandacht voor specifieke situatie en op maat gesneden. Na vier lessen zijn hele grote stappen gezet en binnenkort willen we met Lillian verder om samen nog wat zaken te verbeteren.
Ruud en Hennie
Beste Anita, Gimmick en Barbo, Nogmaals dank voor de bijzondere wandelingen en sessies. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Anita en de honden. Speelt misschien een heel klein beetje mee dat ik Anita nog ken van vroeger (ooit waren we collega's en heb met Lilian trouwens ook nog even gewerkt). Fantastisch hoe Gimmick en Barbo mij een spiegel voor hielden. Ik heb zelfs een training gedaan met alle 4 de honden dat vond ik keisjiek. Dus ook dank aan Emma en Julia. Ik heb geleerd dat ik eerst goed voor me zelf moet zorgen om dat ook voor een ander te kunnen doen en dat ik over meer kwaliteiten beschik dan dat ik durf toe te geven. Bedankt Anita voor je geduld, je enthousiasme en gedrevenheid. Wat ben jij een lief en mooi mens, maar dat wist ik al! En geef Gimmick en Barbo nog maar een paar koekjes van me.
Natasja
Mijn ervaring met Anita, Gimmick en Barbo is al een tijdje geleden. Ik vond het een hele bijzondere ervaring. Het contact voelde vanaf het eerste moment heel vertrouwd. Het gevoel alles te kunnen vertellen zonder dat er geoordeeld wordt. Ik heb ook veel bijzondere momenten beleefd met Gimmick en Barbo. Er wordt je letterlijk een spiegel voorgehouden. Ze hebben me op veel manieren de ogen geopend over wie ik werkelijk ben. Ik ben heel dankbaar dat ik dit fantastisch team heb mogen leren kennen.
Monique van Lierop
Ik ken alleen Anita tot nu toe en ik kan alleen maar vol lof over haar zijn. Ze is deskundig, gedreven, lief en integer. Samen met Gimmick en Barbo gaat ze er helemaal voor en weet ze je subtiel en ontwapenend een spiegel voor te houden. Bij haar ben je in goede handen!
Malu
Ik vond het zoooooooo leuk 😁 En barbo lekker ondeugend super leuk 😀
Senna Burlet
Hoi..Lilian en Anita zijn heel bedreven en deskundig in hun plan van aanpak en behandeling voor de cliënten. Laagdrempeling en een luisterend oor brengt veel en geeft vertrouwen en voelt meteen goed! Samen een geweldig Wauwteam met hun fantastische honden die mooi werk verrichten en al veel mensen hebben geholpen. Kortom; mocht je hulp nodig hebben op wat voor een manier dan ook dan kan ik het Wauwteam aanbevelen. Hulp aangeboden op een geheel andere manier is een uitdaging maar zeker de moeite waard! Vriendelijke groetjes Christien.
Christien
Hoihoi Anita en Lilian, mijn ervaring met jullie en jullie lieve honden is dat er gelijk een veilig en heel prettig gevoel opborrelt doordat jullie je op een enthousiaste en positieve manier opstellen naar de mensen toe waardoor de wereld weer een stukje mooier voelt, jullie zijn top en een super team met jullie slimme, lieve honden.👍👍
Hetty
Lilian en Anita bedankt voor de super begeleiding van mij en mijn honden. Met jullie deskundigheid en positieve benadering naar de mens en dier. We genieten van iedere les.
Myriam

Ook starten met een van onze trajecten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. We helpen je graag bij het bereiken van jouw doel!