Coaching en trainingen

Met onze coach honden kun je bij ons terecht voor de coaching en training van kinderen, jongeren en volwassenen

Vida training

Vida is een ervaringsgerichte weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren en is gebaseerd op de theorie en leerprincipes uit de haptonomie en Rots & Watertraining. Het woord Vida staat voor ‘leven’.

Het doel van deze training is om zoveel mogelijk jezelf te kunnen zijn in het leven. Om dit te bewerkstelligen is het heel belangrijk dat je keuzes kunt en durft te maken op basis van je gevoel, verstand en hart. In Vida krijgen kinderen hiervoor handvaten aangereikt

Wauw Team Nieuws

Topdog training

Topdog HondenSOVAtraining, ontwikkeld door Mens & Hond Consultancy, is een hulpverleningsmodule op basis van Animal Assisted Interventions (AAI). In deze diergeleide trainingen werken we samen met de psychosociaal hulphond als co-trainer.

De training is geschikt voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen en kan ingezet worden als:

Coaching en trainingen

Jongeren coaching

Als ouder zie je je kind graag gelukkig en onbezorgd door het leven gaan. Soms is dit niet het geval en loop je als ouder even vast in de begeleiding van je kind. Je voelt en ziet dat je kind ergens mee zit, maar het lukt je niet om hier samen met je kind een oplossing voor te vinden.

In dat soort gevallen kan een coaching traject helpen. Onze coaching en begeleiding richt zich op: angsten, weerbaarheid, prikkelgevoeligheid en opvallend gedrag.

Coaching en trainingen

Activiteiten en revalidatie voor ouderen

De therapiehonden van het Wauw-team kunnen ingezet worden bij ouderen met dementie en daarnaast kunnen ze ook ingezet worden tijdens revalidatietrajecten voor ouderen.

Een therapiehond kan meerdere voordelen bieden zoals:

Lilian
Coaching en trainingen

Teamcoaching

Zoek je een verrassende en inspirerende activiteit voor je team waar je naast leuk en ontspannen, ook resultaatgericht bezig kunt zijn? Dan is onze teambuilding met honden een unieke vorm van coachen voor bedrijven en groepen.

Coaching en trainingen

Stichting assistentiehond Gelderland

Sinds mei 2023 zijn we de samenwerking met Stichting Assistentiehond Gelderland aangegaan.

Het doel van de stichting is het ondersteunen van mensen die door een (ernstig) trauma posttraumatische stressstoornis hebben opgelopen of mensen die door hun autisme tegen obstakels aanlopen in hun dagelijkse bezigheden.

Aan de slag met een van onze trajecten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. We helpen je graag bij het bereiken van jouw doel!